2010-02-04 GRATTIS till alla valpar i kull 6; Nidas, Althaea, Lucas, Charlie och Guido, som fyller fem år idag! Tänk vad åren går fort!
 
2010-01-02 Årets första uppdatering är att gratulera Poppe, Wunja, Dixi, Mossy, Pärla, Turpo, Tiwaz och Hagal som fyller 9 år idag. Stort GRATTIS till er alla och puss på kalla nosen!
 
2009-12-27 Valparna har äntligen fått sina egna sidor
 
2009-12-26

Den 8 december somnade vår älskade Mr Q, Quattro, in då han på mindre än ett dygn blev dålig. Han blev 13 år, 9 månader och 13 dagar gammal

Saknden efter Quattro är enorm men minnet av honom spar vi för evigt i våra hjärtan. Sov i ro, älskade vän, du är av oss för evigt älskad och saknad.

Julen är kommen och tiden har varit knapp då sorg, hundar, arbete och julförberedelser har tagit all tid och ork. Lite sent men nu kommer alla underbara julhälsningar ut på nätet. TACK för alla julkorten! Vi vill även tacka för de julkort som kommit i brevlådan.
 

2009-11-22

Nya bilder på valparna finns utlagda, ni kan ni hitta här.

Ibland kommer det nyheter som man inte vill ha, men som man inte kan komma undan. Den 18 november somnade "Lill-Zeb" in på grund av en tumör mellan ögonen. Sov i ro, älskade lilla vän! Vi tänker på er, Martin och Helena.

Den 16 oktober gick Chip och Nenne ett viltspår och fick det tredje 1:a priset i Ökl och blev därmed SVCH endast 14½ månad gammal. GRATTIS till er!
 

2009-11-16

Gumman och Tuva har varit i farten i helgen. Gumman och Anne har gjort det igen! De vann Multeklassen (högsta klassen) i retrievercupen i Oslo-avdelningen. GRATTIS till er!

Tuva, Diva och Iren har även de slagit till i helgen. Diva gjorde fina lopp men diskade sig tyvärr, men Tuva fick pinnar i både agilityklass 2 och hoppklass 2 när de tävlade i Jokkmokk. Massor av GRATTIS till er med!
 

2009-11-14 Nya bilder på valparna finns utlagda, ni kan ni hitta här.
 
2009-11-01

GRATTIS till Vissla som fick bra kritik och CK på utställning den 31/10-09. Grattis även till Visslas son Balder som blev BIR-valp på samma utställning

Nya bilder på valparna finns utlagda, ni kan ni hitta här. Kulor med köttfärs är gott värre för till efterrätt ta och slurk av mamma Sagas goda välling. De busar runt och upptäcker världen men det mysigaste är nog när man lägger sig på golvet och de kommer och myser tätt intill....Mmmmm
 

2009-10-23

GRATTIS till Kull 2 som fyller 11 år idag. Vi skänker en extra tanke till vår älskade Letsi som inte finns med oss längre. Saknar dig!

Nya bilder på valparna finns utlagda, ni kan ni hitta här. Det kommer nyare under helgen. De har nu börjat busa med varandra så det är full rulle i valplådan.
 

2009-10-18 GRATTIS till 1:a pris i Lkl1 till Ozzy Och Ullis. De fick 174 p och är nu klara för Lkl 2.
 
2009-10-16 Nya bilder på valparna finns utlagda, ni kan ni hitta här.
 
2009-10-10

Den 5/10 föddes det 7 killar och 1 tjej, tyvärr var en av killarna som inte klarade sig. Så här finns nu en 7 små underverk efter Porjus och Saga. Bilder på dem kan ni hitta här.

I går var Tuva och Iren och tävlade lydnad och fick ett 1:a pris i Lkl 2, nu är det det "bara" ett kvar så är Lp2 i hamn. Stort GRATTIS till er!
 

2009-09-07 GRATTIS än en gång till Gumman och Anne som kom på 25 plats på Norska retrievermästerskapet 5-6/9!! De var enda tollarekipaget som startade och gjorde det med bravur. Vi säger det än en gång med risk att bli tjatiga; NI ÄR FANTASTISKA!!!!Håller på att färdigställa hemsidan och efter det kommer det en massa bilder
 
2009-08-30 Grattis till Gumman och Anne som 29/8 fick ett 1:a pris i öppenklass på Jaktprov i Sökna, Norge. Ni är helt fantastiska! Idag, 30/8 fick Gumman och Anne ett 3:e pris och många lovord från domaren. Gumman var lite sliten idag...
Vi önskar er lycka till på NM och visa de andra vart skåpen ska stå. I detta fall är vi nog mer raspatriot än landspatriot, så HEJA Gumman och Anne
 
2009-08-27 GRATTIS Lucas och Tommy som tävlade i Drängsmark 22-23/8 och fick sitt första cert i hoppklass 3. Stort LYCKA TILL med alla hundarna i de nästkommande tävlingarna.
 
2009-08-25

GRATTIS Saga som fyller 6 år den 25 augusti.

Finska sjöfågelpremiären är avklarad och gick av stapeln den 20/8 i Armasjärvi. Där jagade vi fyra dagar i goda vänners lag. TACK alla som gjorde helgen helt underbar. Vi gör om´et nästa år igen. Anka, Saga och Mr Q är de som har varit med och arbetat av våra hundar. De har skött sig utomordentligt bra alla tre.

Nu är Anders och Anka på vår premiär som går av stapeln den 25:e och förhoppningsvis kommer de hem med några pippisar.
 

2009-08-19

Så är vi åter tillbaka från en lång och härlig semester. Det blev nästan 3 veckor på resande fot. Borta bra men hemma bäst!

Tollarspecialen är avklarad och det var Soja och Anka som var anmälda från kennelfamiljen. Tyvärr började Anka löpa så det blev ingen start på WT för henne, men Soja ställdes ut och kom 4 med Hp i Chkl. Stort TACK till Anna Scharin som ställde henne, du är en ängel!

På hemvägen stannade vi i Ullånger för att hämta upp Saga som genomfört lyckade parningar med Porjus så nu är det bara att vänta och se på resultat. Anders har gått domarelev på jaktprovet i Ö-vik 15-16/8 med Erik Björne så nu är steg två på vägen mot TJP-domare avklard. "Bara" resten kvar, nu. Kanske blir han klar redan i höst.

En tråkig "nyhet" är at Letsi inte finns med oss längre. Den 19 maj somnade hon in pga tumörer i hela kroppen. Vila i frid, älskade lilla vän! Vi saknar dig så mycket!
 

2009-07-30

Grattis till Lucas och Tommy som tog två pinnar i hoppklass 2 i Sundsvall helgen som var och därmed uppflyttade till hoppklass 3. Grattis även till Tuva som är uppflyttad till hoppklass 2, Diva till pinnar i hoppklass 2, Chip till GK anlagsklass och två 1:a priser i Ökl viltspår, Enya och Civ-Ing till GK anlagsklass viltspår, Gumman till andra placering på KM, jakt. Jinx till 1kk championklass på Belgisk retrieverklubb, Neo till 1:a pris på utställning, Charlie till VG på utställning,

Jag hoppas att jag fått med alla som meddelat in resultat. Om jag glömt/missat någon så maila mig om igen.

Nu drar vi ner till Tollarspecialen och Saga ska träffa fästmannen Porjus i helgen så förhoppningsvis blir det valpar sep/okt. Håll tummarna. På återseende när vi kommer tillbaka i mitten av aug.

Congratulations to Lucas and Tommy who got two agilitypoints and moved up to highest class. Tuva is moved to class 2 and Diva got two points in class 2. Chip , Enya and Civ-Ing are approved in aptitudeclass gametracking. Chip also got two 1st prizes in openclass gametracking. Gumman got a second place in clubmasterchip in huntingtest. Jinx was placed first in championclass dogshow and Neo and Charlie got 1st prizes with nice critics from dogshow.
 

2009-02-10

GRATTIS till kull 7 & 8 som fyller 3 resp 2 år idag! HURRA, HURRA, HURRA , HURRAAAA!!

Det kom ett litet brev från Gumman...

HAPPY BIRTHDAY to litter no 7 & 8 who'll be 3 and 2 years today! A lot of hugs to you all!!!!

We got a little letter from gumman
 

2009-02-04

GRATTIS till kull 6 som fyller 4 år idag! HURRA, HURRA, HURRA , HURRAAAA!!

HAPPY BIRTHDAY to litter no 6 who'll be 4 years today! A lot of hugs to you all!!!!
 

2009-01-02

Den 2 januari fyller kull 3 hela ÅTTA år!. Jag förstår inte vart tiden tar vägen. GRATTIS till er alla och stor puss på kalla nosen till er alla.
Tack för alla fina jul- och nyårskort som har kommit! Uppdaterat med ytterligare några kort.

2/1 will litter no3 be eight years. HAPPY BIRTHDAY to you all!
Thank's for all the beautiful christmas- and new year-cards! Updated with some new.

 

2008-12-24  Ännu fler Julkort

More christmas cards.
 
2008-12-19 Julkorten fortsätter att ramla in. TACK!!

More christmas cards, THANK YOU!!
 
2008-12-18

Fler julkort har kommit

More christmas cards
 

2008-12-17

Har lagt ut en sida med alla underbara julkort som har kommit

A page with all the wonderful christmascards
 

2008-12-05 Hundarnas meriter börjar komma på plats, men ännu är det många kvar. Det tar mycket tid med ombygg-nationer. Tack för upp-skattningarna för hemisidan, kul att så många tycker om den :-)
Länk till fotoalbumen i menyn

Some of the dogs merits are rady, but it's still a lot of them to do. It takes a LOT of time todo a "makeover"Link to the photoalbums in the meny
 

2008-12-01 Den nya sidan är nu klar efter många timmar och mycket hårslitande. Det är ännu en hel del kvar att göra, men det kommer allt eftersom

Tuva och Iren har idag tävlat lydnad och fått ett 1:a pris. GRATTIS. Förra helgen ställde de ut i Umeå och fick cert och blev BIM.Jag har påbörjat att skriva in meriterna på alla hundar. Än är det en bra bit kvar

The new homepage is now ready. It's still a lot to do but soon it will be readyTuva and Iren got a 1st prize in obedience class 1. Last week did they got the first Cc and became BOS. Congratulations!

The english site will soon be ready