Vi som driver Duck Tail's Kennel heter Anders & Anita Wahlberg och bor i Töre, några mil söder om polcirkeln 

 

Anders är utbildad civilingenjör inom Väg- och Vattenbyggnad och arbetar på Banverket som chef för Teknikstyrningsgruppen, han är stationerad i Luleå men har hela Sverige som arbetsfält.

Anita avslutar sina studier i Miljö- och Kvalitetsledning nu i dec 2008 och kommer då att lämna förskolläraryrket som hon arbetat med sedan 1998.

Att vi kom in i tollarvärlden var ren ren slump då vi 1989 bestämt oss för att köpa en liten Flatcoated retriever-kille och fick syn på en röd hund i en tidning. Länge sökte vi namnet på rasen, men det stod ingenstans, för inte kunde det väl vara den långa "novellen" som stod ovanför. En ras med ett sådant långt namn måste ju snabbt falla i glömska, tyckte vi. Vi tog kontakt med Marie-Louise Lagander på Foxy Farm's Kennel och fick en massa matnyttig information samt en bekräftelse på att man faktiskt KAN namnge en hundras med ett namn långt som en novell.

Efter samtalet med Marie-Louise blev vi än mer intresserade av rasen och bestämde att vi skulle åka ner och ta en titt på dessa rödtottar som kallades Tollare. Sagt och gjort, en svinkall lördagsmorgon i februari flög vi ner till Arlanda och sedan åkte vi vidare till Östuna och Foxy Farm's Kennel.

Vad som sedan hände?!

Jo, vår första tollare, Rozzo, flyttade in1990, och sedan dess har vi fastnat ordentligt i tolleriet. 1½ år senare kom Gizzmo till oss.1994 kom det lilla yrvädret Caiza in i vårt liv och då blev det verkligen fart & fläkt i familjen. Tyvärr så finns ingen av dessa kvar i livet.

2 år senare, 1996, inleddes en ny epok i livet, då kom Quattro, MrQ, till oss. Nu är det inte längre fart & fläkt, utan snarare storm. 1997, när vi trodde att kulmen var nådd så kom lilla Zaffran hit. Resultatet blev ett tillstånd som kan liknas vid orkan. För att det inte skulle bli värre detta år så flyttade vår fjärde vovve till en fodervärd. Hon är av egen uppfödning och kallas för Wizzki.

Den 23 oktober 1998 blev det naturkatastrof på Garvarvägen 3 i Töre, då föddes de senaste tillskotten i familjen, nämligen Letsi & Sölve. De håller igång ALLA i huset och ser till att man inte har några problem att veta vad man ska göra med sin fritid.

Jaha, naturkatastroferna kommer som på räls. Nu har familjen utökats igen...
Den 16 maj 2003 födde Letsi en kull valpar. En av dem stannade som Anders julklapp,  lilla Anka. Hon var en personlighet redan vid några veckors ålder. Därefter så hände det som inte fick hända....Det var den 25 augusti....Saga föddes på Kennel Riverbreeze....hon skulle inte komma förrän tidigast året därpå. Men vad gör man. Det är bara att ta chansen eller låta bli. Vi tog den. Så nu  har vi även kusinerna Anka & Saga i familjen.

2005 var det Anitas tur att få en julklapp och det blev "lille" Guido från Sojakullen. Det har verkligen varit en händelserik tid tillsammans med Guido. Vad sägs om två bärbara telefoner, två mobiltelefoner och 6 och ¾ fjärrkontroller?! Det var så att vi kunde hålla oss för skratt ibland. Men i skrivande stund har Gi hunnit bli 3½ år gammal och en riktigt förståndig kille.

I slutet av 2006 kom vår lilla kaksmula Kylie hem från Belgien. Hon visade snabbt att hon kan skrämma bort traktorer som kommer hit och ska flytta på huset. Detta gör traktorer på vintern här i Töre. Hon är så duktig, för hon vinner alltid och traktorn får slokskopad dra sig härifrån.

2008 föddes det ett litet barnbarnsbarn till både MrQ och Zaffran. Han är resultatet av Ankas romantiska resa till Finland. Lille Civ-Ing bestämde sig för att stanna hos sin husse, för han smakar så gott. Han har bokstavligt talat bitit sig fast i Anders. Civ-Ing har visat sig vara en trevlig kille med stor nyfikenhet och arbetslust samt samarbetsvillighet.

Vi arbetar aktivt med våra hundar, och jakt och jaktprov ligger oss varmt om hjärtat, men vi går även på en och annan utställning & viltspårprov.

Alla våra hundar bor i huset med oss.